Terveisiä Tampereelta ja parasta just nyt


Tämä kolmikko saapui keskiviikkona Tampereelle potemaan allekirjoittaneen sairauslomaa ja viettämään pääsiäistä rennoissa merkeissä - aika pitkälti tällaisissa tunnelmissa niin kuin kuvassa näkyykin. Olen ottanut tämän laiskottelun vakavasti enkä tehnyt oikein mitään sen kummempaa, ja siksi kuvituksenakin saa nyt toimia vain tuo yksi puhelinräpsy, oikean kameran pysyessä aika visusti siellä mihin sen kotoa lähtiessäni pakkasinkin. Haluaisin uskoa, että koira aistii masussa kasvavan pikkuveljen ja vartioi sitä, mutta ehkä se on vain todennut tämän pallomahan hyväksi tyynyksi itselleen. Siihen se nimittäin aika usein asettelee päänsä kun makoillaan vierekkäin. Olipa sitten syy koiran mukavuudenhalussa tai suojeluvaistossa, niin näky on kyllä hellyyttävä! Täällä Tampereella taivas on harmaa, mutta se ei totta puhuen juuri nyt mieltä lannista. Tänne on aina ihana tulla - ja tämä taitaa olla viimeinen kerta kun tullaan vain vierailemaan. Kuukauden päästä ollaan jo muutettu! Nyt kun jälkeen päin miettii, niin koko kevät on kyllä mennyt ihan hujauksessa - vastahan oli tammikuu ja koko muuttokin tuntui vielä kovin kaukaiselta ajatukselta.

Viime viikko sen sijaan tuntui niin pitkältä. Kamililla on juuri nyt paljon töitä ja olin suurimman osan ajasta yksinäni kotona tylsistyneen terrierinpennun kanssa. Teimme kyllä kävelylenkkejä päivittäin, mutta tahtini on tällä hetkellä sellaista köpöttelyä, ettei se oikein tahdo riittää terrierille, joka jaksaisi juosta vaikka tuntikausia. Siispä tultiin nyt tänne äitini luokse pääsiäiseksi; koiranulkoilutusapua löytyy sekä äidistä että pikkuveljestä ja minullakin on sitten vähän seuraa täällä. Aika luksukselta tuntuu sekin juuri nyt, ettei tarvitse esimerkiksi laittaa ruokaa tai potea huonoa omaatuntoa siitä, ettei jaksa siivota kotia! Tuntuu, että meidän oma koti on ihan kaaos tällä hetkellä kun muuttopuuhatkin on jo aloitettu hyvissä ajoin ja banaanilaatikkopinot nurkissa sen kun vain kasvaa... Täällä saa nyt oikein kunnolla levähtää ja irroittautua niistä oman arjen asioista. Kamilkin tulee sitten lauantaina perässä tänne, eli saatiin sittenkin ihan kiva pääsiäinen!

Näissä pääsiäistunnelmissa päätin vielä ottaa osaa blogeissa kiertäneeseen Parasta just nyt - haasteeseen, vaikkei kukaan minua siihen olekaan haastanut. Mutta mikseipä sitä voisi keskittyä positiivisiin asioihin ihan muutenkin! Eli just nyt viisi parasta asiaa on ainakin...

♥ Vauvan potkut. Maanantain neuvolakäynnin jälkeen tunsin babyn liikkeet eilisiltaan saakka yhtäkkiä paljon vaimeampina kuin ennen. Olen mestari huolestumaan ja kyllä järki meinasi nytkin siinä panikoidessa unohtua... Sillä potkuja ja liikkeitä tunsin kyllä päivittäin, mutta nyt niihin piti oikein keskittyä ja pitää kättä vatsan päällä, jotta niitä liikkeitä rekisteröisi. Jotenkin kun on tottunut kunnon potkuihin ja siihen, että liikkeitä tuntuu pitkin päivää ja milloin missäkin tilanteessa, niin sellaiset pienet hipaisut eivät tuntuneet alkuunkaan riittäviltä. Veikkaan, että neuvolassa vauva vain hieman vaihtoi asentoaan ja potkiskeli sitten eri suuntaan kuin ennen, sillä sen verran paljon terveydenhoitaja ja mukana ollut opiskelija masuani painelivat ja pikkuista tunnustelivat. Eilen illalla onneksi alkoi taas se tuttu myllerrys ja tämä mama sai huokaista helpotuksesta. Nyt babyn uutta lempipuuhaa vaikuttaisi olevan kylkiluiden potkiminen. Eilen muuten ensimmäistä kertaa myös äitini pääsi näkemään vauvan potkut ulospäin kun istuttiin sohvalla vierekkäin!

♥ Pääsiäistunnelma. Koska en kuulu kirkkoon, niin minulle pääsiäinen on sellainen kevään juhla. Tykkään pääsiäisestä, kun ulkonakin on jo ihanan valoisaa ja kotiin ostetaan narsisseja ja tulppaaneja. Näihin aikoihin alkaa vihdoin oikeasti tuntua siltä, että kyllä se kesäkin sieltä vielä tulee. Ja tietty pääsiäiseen kuuluu myös mämmi, haha! Se on sekä mun että Kamilin herkkua, ja meillä mämmi nautitaan vaniljakastikkeen kanssa, mikäs sen parempaa!   

♥ Tampereella olo. Täällä yritän unohtaa olevani sairauslomalla, ja koitan vain nauttia olostani lepäillen ja perheen seurasta nauttien. Eilen tapasin myös erästä ystävääni, jonka olen viimeksi nähnyt ollessani raskausviikolla 11 eli hetki oli siitäkin taas vierähtänyt! Mutta onnea on ystävät, joiden kanssa pidempikään väli näkemisessä ei haittaa, vaan juttu jatkuu aina yhtä helposti siitä, mihin se viimeksi jäikin. Piristi kyllä mieltä hurjan paljon!

♥ Uudet kevätvaatteet. Olen potenut pientä pukeutumiskriisiä viime aikoina, kun vaatekaapista ei vain tunnu löytyvän mitään, mikä sopisi tämän nykyisen pallomaisen olomuotoni kanssa yhteen. Kierrätän muutamia samoja lemppareita ja väkisinkin alkaa kyllästyttää. Pitkän talven jälkeen kauppoihin ilmestyneet kevätvaatteet näyttävät ihanan raikkailta ja tekisi mieli uudistaa koko vaatekaappi. Hyvin istuvien vaatteiden löytäminen (etenkin kun kriteerinä on myös se, että ne kävisivät päälle vielä sitten raskauden jälkeenkin) ei kuitenkaan ole kovin helppoa. Nyt löysin kuitenkin pari uutta mekkoa, jotka ovat malliltaan sellaisia, että ne käyvät sekä tämän kasvavan mahan kanssa että vielä sitten myöhemminkin. Vielä kun nuo ilmat tuosta viimein lämpenisivät sen verran, että ei enää tarvitsisi pukeutua talvitakkiin!

♥ Musiikki. Olen koonnut Spotifyyn kevätsoittolistaa, ja sen mukaan juuri nyt tekee mieli kuunnella sellaista sopivan kepeää musiikkia ihanien naisartistien laulamana. Viime aikoina olen kuunnellut erityisen paljon Duffya, Joss Stonea ja Amy Winehousua. Vanhoja suosikkeja kaikki, sellaisia, jotka välillä jäävät vähän taka-alalle mutta aina löytävät tiensä takaisin suurkulutukseen. 

Nyt en haasta mukaan ketään, mutta jos joku innostuisi haasteeseen joka tapauksessa tarttumaan, niin linkatkaa kommenttiboksiin! Iloista pääsiäisen jatkoa kaikille!

xoxo Nelli

3 kommenttia

 1. Hei! Terkkuja Tampereelle! Kumma juttu, mutta mullakaan ei ole päivittynyt sun blogi bloggerissa,jossa se on mulla lukulistalla.
  Hmm?
  Joka tapauksessa, onnellista odotusta sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, onpa outoa :D Jokin on nyt meitä vastaan näissä asioissa... Ja kiitos ♥!

   Poista
  2. Latasin sivun uudestaan, ja nyt toimii päivitykset :)
   Muuten, olette siis muuttamassa Tampereelle? Tuli mieleen, että siellä vielä asuessani tutustuin todella ihaniin puolalaisiin ja jonkin verran hengasin Tampereen Puola-Suomi-seuran tapahtumissa. Tuo kyseinen seura on siellä aika aktiivinen, ja järjestävät kivoja tapahtumia! :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.