Raskausviikko 29+0


Nyt seuraa hattara-aivoisen, raskaana olevan naisen nolo tunnustus: olen jo hyvän tovin elellyt hieman väärien raskausviikko-laskujen mukaisesti. Kyseessä on onneksi sentään vain päivän heitto, mutta silti! Huhhuh. Olen siis laskenut aina uuden raskausviikon alkavan maanantaisin, mutta tässä viikonloppuna katsellessani äitiyskorttiani hieman tavallista tarkemmin tajusin, että ei hitsi, tiistaisinhan täällä oikeasti vasta poksutaan. Pakko nyt kuitenkin puolustuksekseni sen verran kertoa, että ihan alunperin raskausviikot alkoivatkin aina maanantaista, mutta yhdessä ultrassa lääkärin mielestä vauva vastasi viikoiltaan yhtä päivää vähempää, ja jotenkin tuo pieni muutos jäi minulta kunnolla rekisteröimättä, kun laskettua aikaa ei kuitenkaan lähdetty sillä yhdellä päivällä muuttamaan. Jatkoin siis jostain syystä onnellisesti elämääni kuten ennenkin, kunnes nyt sitten viikonloppuna tosiaan tuo ultrakäynti palautui kirkkaana mieleeni ja totesin, että niinpä tosiaan... Eli jatketaan näitä uusia raskausviikko-postauksia sitten tästä lähtien tiistaisin! Hieman nolona, mutta myös huvittuneena - ei nyt mistään ihan kammottavasta katastrofista onneksi kuitenkaan ole kyse! 

Tällä viikolla vauva onkin jo myskikurpitsan kokoinen veijari. Mitä isompiin hedelmiin ja vihanneksiin vauvan kokoa aletaan vertaamaan, sitä hassummalta se tuntuu. Muistan ihan hyvin, kun pikkuinen oli vasta mustikan tai kidneypavun kokoinen! Silloin se tuntui tietysti vielä aika epätodelliselta ja vaikealta käsittää, nyt taas vauva mahassa tuntuu jo konkreettiselta, omalta lapselta. Mutta silti välillä on kovin vaikea uskoa, että minä kannan sisälläni jo noin isoa pientä ihmistä! 

Samalla tuntuu kuin oppisi koko ajan tuntemaan vauvan paremmin. Kun sille juttelee tai vatsaa silittää, niin aika usein se tuntuu vastaavan meille. Ja sitten toisaalta taas: eihän sitä ollenkaan pysty edes kuvittelemaan, minkälainen tyyppi se meidän vauva oikeasti on. Mietin usein, mistä se tykkää tai mille se nauraa. Onko sillä samanlaiset tummat ja tuuheat silmäripset niin kuin Kamililla ja minkävärinen tukka. Tässä vaiheessa alkaa jo todella tuntua siltä, ettei jaksaisi enää odottaa tuon tyypin tapaamista!

Viimeksi kirjoitin, että mieli on ollut hieman alavireinen. Nyt kuluneella viikolla olen päinvastoin ollut taas todella positiivisin fiiliksin - ehkä se viime viikon ultra jotenkin alitajuntaisestikin jännitti jo kauan etukäteen ja sai mielen vähän matalaksi. Sen ultran jälkeen podin hetken aikaa todella huonoa omaatuntoa tästä sairauslomastani, joka siis jatkuu ihan kesälomaani saakka (ja siitä jatkankin taas suoraan äitiyslomalle), mutta nyt koitan vain ajatella, että se on kuitenkin minun ja vauvan parhaaksi, ja minulla on siihen oikeus. Välillä tuntuu tosi vaikealta muistaa levätä tarpeeksi, kun tekisi mieli vain pakata ja touhuta kaikkea muuta, mitä nyt tässä vielä ennen muuttoa tarvitseekaan tehdä. Mieli on toiveikas ja odottava. Juuri nyt tuntuu siltä, että elämä soljuu eteenpäin aivan niin kuin sen kuuluukin. Ja ensi viikolla poksuu vihdoin se odottamani rv 30+0! Tuntuu, että kun numero alkaa kolmosella, niin ollaan jo todella paljon voiton puolella.

Ps. Tämän postauksen kuvaa katsoessani (ja aika usein muulloinkin) mietin, miksei äitiyshousujen tuota maha-osaa tehdä valkoisella tai nudenvärisellä kankaalla? Helpottaisi huomattavasti tätä jo muutenkin tarpeeksi hankalaa raskausajan pukeutumista!

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Kiva tää sun blogi! Oon ihan alusta asti seurannut! Mitä toi nimi muuten tarkoittaa, kysyy tyhmä? :) voisit kirjoittaa kaikesta vauvatavaroiden hommaamisesta postauksia. :) - kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista! Päivitinkin just blogin nimen merkityksen tuohon sivupalkin esittelytekstiin, kun arvasin ettei se kovin helposti aukea lukijoille :D Se on siis puolaa ja on vähän samanlainen hellittelynimi kuin vaikkapa englannin "darling". Mun mies on puolalainen ja itsekin opiskelen puolaa, niin siitä tuo nimi - se on mun lemppari puolankielinen sana :)


   Ja kiitos myös postaustoiveesta! Pistän korvan taakse :)

   Poista
  2. Ja hei mulla menossa nyt 28 viikko, eli vähän jäljessä tullaan! Meillä on kyllä jo toinen lapsi tulossa, mutta ikuinen vauvahömppä kun oon, niin kiva lukea odotusblogeja! Ja rakastan kirppistelyä, siksikin toi hankintalista ja toteutustoive! ;)

   Poista
  3. Onnea sullekin siis odotukseen! :)

   Poista
 2. Hei! Olipa kiva löytää vähän aikaa sitten blogisi! Tykkään tavastasi kirjoittaa ja juttuihisi on jotenkin helppo samaistua, sillä meidän esikoispojan laskettu aika on pari päivää ennen teidän beibiä, eli samoilla viikoilla mennään! Ja olen kanssa saikulla loppuraskauden.. Lisäksi olen myös alkujaan Tampereelta, opiskellut Helsingissä, asunut ja etsinyt itseäni ulkomailla ja naimisissa ruotsalaisen miehen kanssa. Ja meilläkin on koira 😊 Tsemppiä ja voimia raskauden loppuvaiheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentista :) Onpas meillä paljon yhteistä! Aika hauskaa. Ja kovasti tsemppiä sullekin loppuraskauteen :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.