Äitiyspakkaus 2015: omat suosikit

Meillekin saapui vihdoin eilen äitiyspakkaus ikuisuudelta tuntuneen kärsimättömän odottelun jälkeen! Nimenomaan tuntuneen, sillä kuulemani mukaan ihan normaali odotusaika tuokin oli, mutta itse vain olen ollut äitiyspakkauksesta jo pitkään niin innoissani, että asenteeni oli lähinnä hetimulletännenyt. Viisi viikkoa ja kaksi päivää siinä tarkemmin sanottuna meni, että hakemuksen laittamisen jälkeen paketti oli noudettavissa meidän lähi-Siwasta. Olisin toki voinut tehdä hakemuksen jo paljon aikaisemminkin, mutta halusin odottaa siihen saakka, että vuoden 2015 pakkaus oli jaossa. En ollut etukäteen juurikaan halunnut tutustua paketin sisältöön, sillä rakastan yllätyksiä! En siis valinnut pakettia sen sisällön perusteella, vaan mielestäni oli vain kivempi saada vuoden 2015 vauvalle myös oman vuotensa äitiyspakkaus. Olen myös ajatellut tehdä pakkauksesta lapselle myöhemmin oman muistolaatikon, johon kerään muistoja vauva- ja lapsuusajasta tulevaisuutta varten - kuten ne kaikkein ihanimmat jutut tästä äitiyspakkauksesta.
Minulle oli alusta alkaen aivan itsestäänselvää ottaa äitiysavustus pakkauksena. Aiheestahan käydään keskustelupalstoilla kiivasta keskustelua, mutta itse en ole kertaakaan miettinyt, kummassa vaihtoehdossa rahallinen hyöty olisi suurempi tai miten muka joku kehtaa pukea vauvansa äitiyspakkauksen vaatteisiin (tätäkin kuulee). Minusta äitiyspakkaus on upea juttu, ja rahasumman sijaan valitsen mieluummin konkreettisen muiston tästä ihanasta perinteestä, joka meillä täällä Suomessa on. Mahdollisille seuraavillekin lapsillemme haluaisin myös omat pakkaukset, koska mielestäni äitiyspakkauksessa nyt vain on enemmän tunnearvoa ja fiilistä, kuin siinä rahassa, minkä pakkauksen sijaan voisi ottaa. En oikeastaan usko, että mikään pakkaus voisi olla niin "ruma", etten sitä meille kelpuuttaisi! Itse asiassa olen tietämättäni ostanut kirpputoreiltakin joitakin mielestäni todella kivoja vauvanvaatteita, jotka myöhemmin ovat paljastuneet vanhojen äitiyspakkausten tuotteiksi.
Kuten mainitsin, oli äitiyspakkauksen sisältö sekä minulle että Kamilille yllätys. En tietenkään ollut voinut välttyä näkemästä yhtäkään kuvaa edes vilaukselta, mutta yritin kyllä pitää jännitystä yllä mahdollisimman hyvin loppuun saakka. Olikin ihana avata pakkaus yhdessä ja hypistellä uusia vauvanvaatteita! Kamilillehan äitiyspakkaus on vieläkin jännittävämpi juttu, koska Puolassa ei mitään vastaavaa ole. Hän olikin pakkauksesta aika innoissaan ja kysyi heti, voiko vauvamme sitten nukkua edes yhden yön siinä! Samoin kuvia piti tietysti heti lähettää Puolaan kotiväelle ihmeteltäväksi, Kamil kun on heille ehtinyt jo moneen kertaan kehua tätäkin Suomesta löytyvää hienoutta. Harmi, että Suomessa niin monet tuntuvat pitävän äitiyspakkausta aivan itsestäänselvyytenä ja jotkut jopa viitsivät haukkua vaatteiden ulkonäköä, jos ne eivät omaa silmää aivan miellytä - pakkauksen ottaminenhan on onneksi aivan vapaaehtoista. Voin vain kuvitella, miten suuri apu tällainen pakkaus olisi monelle puolalaisellekin perheelle, jos siihen vain sielläkin olisi mahdollisuus! 
Mutta pidemmittä puheitta vihdoin siihen itse asiaan. Uskoisin, että suurin osa on jo pakkauksen sisällön blogeissa tai itselläänkin nähnyt, joten en ala sitä sen kummemmin esittelemään, vaan paljastan nyt mitkä olivat meidän suosikkeja tämän vuoden pakkauksessa!

Sekä minun että Kamilin ehdoton suosikki koko paketin sisällöstä oli tämä ihana makuupussi! Tuo viidakkokuosi on todella kiva, ja värityksestä pidän myös. Kaikin puolin sellainen, joka vastaa meidän makua muutenkin. Ajattelin heti myös, että tämä sopii hyvin vauvan leikkialustaksikin lattialle.


Bodyista löytyi omaan makuuni monta aivan ihanaa kuosia. Erityisesti pari pupu-bodya oli kuin minulle tilauksesta tehdyt! Erilaisilla pupu-kuvilla varustettuja vauvanvaatteita olen nimittäin muutenkin jo ehtinyt babylle hankkimaan, koska satun rakastamaan pupusia... Myös pöllöt ja hylkeet olivat todella suloisia. Kaikissa vaatteissa oli mielestäni mukavan raikkaat värit, erityisesti keltainen oli mieleeni todella mukavan pirteä. Pakkauksen yleisilme oli mielestäni ehkä hieman enemmän poikamainen, vaikka toki vaatteet aivan hyvin tytöllekin sopivat. Kuitenkin juuri tuollaista keltaista saisi minun puolestani olla ihan hyvin enemmänkinl Kaiken kaikkiaan pakkauksen värimaailma oli kivan raikas ja kirkas. 


Kolmas lempparini oli tämä söpöllä ketunkuvalla varustettu vanupuku. Emme ole kesävauvallemme ostaneet vielä ollenkaan syys- tai talvivaatteita, sillä minun on todella vaikea yrittää arvailla, minkä kokoinen baby tulee sitten silloin olemaan. Tämä ja pakkauksen pöllökuvioinen ulkohaalari kuitenkin olivat kumpikin mielestäni tosi kivoja, joten onneksi ei oltukaan vielä ehditty itse hankkimaan mitään. Katsotaan aluksi, miten näillä pärjätään.

Minkälaisia tunteita tämän vuoden äitiyspakkaus muissa on herättänyt? Löytyikö samoja lemppareita?

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Minä tykkään makuupussista kanssa kovasti! Nyt toisen kohdalla otettiin avustus rahana kun kaikki vanhat on tallella :) uudessa pakkauksessa oli musta myös ihastuttava pussilakanasetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se pussilakanasetti oli tosi suloinen myös! Eläin- ja luontokuosit uppoaa muhun aina ;)

   Poista
 2. Aivan ihania! Varsinkin tuo viimeinen <3

  VastaaPoista
 3. Mäkin sain eilen pakkauksen. Ja odotus tuntui ikuisuudelta. Neljäs lapsi tulossa ja kaikille ottanu pakkauksen. Se on musta niin ihana aina pankoo mitä sieltä löytyy. Ihastuin kans makuupussiin ja pussilakanaan. Sairaala kassiin pakkasin nuo keltaiset potkarit ne oli niin <3. Muutenkin kaikki nuo pöllö kuosit on niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussilakana oli kyllä kans tosi ihana! Tykkäsin kun oli niin paljon luontoaihetta vaatteissa :)

   Poista
 4. Mä oon vuosia seuraillut äitiyspakkauksien sisältöä ja odotellut mielenkiinnolla aina uuden pakkauksen näkemistä! Tän vuoden pakkauksessakin on monia kivoja ja hyödyllisiä juttuja, jotka kotiuttaisin mielelläni meille! Tiedätkö kun Tampereella on Kelan ulkoseinällä näytillä aina vuoden pakkaus? Oon pysähtynyt ihailemaan sitä ohimennen niin kauan kun muistan, ja fiilistellyt että jonain päivänä munkin vauva sitten saa sellaisen! Mun mielestä äitiyspakkaus on tosi hieno juttu ja ihana perinne Suomessa, en kanssa ymmärrä miten jotkut kehtaa valittaa, jos vaikka kuosit ei ihan vastaa omaa makua.. Ja sekin on aikamoista, että jos ei sitä pakkausta halua, niin saa sen sijaan rahaa! Siitäkin oon kuullut valituksia, että 140 euroa on niin vähän, mutta mulle ainakin siitäkin summasta olisi aika kivasti apua kaikkiin hankintoihin, joita vauva tuo tullessaan! Onkohan missään muualla kun Suomessa näin hyvin asiat?
  Nyt tuntuu hassulta, mutta aika pian positiivisen raskaustestin jälkeen itkin yhden illan tosi katkerasti sitä, että ulkosuomalaisena en tuu saamaan äitiyspakkausta!! Pääsin kyllä sitten harmituksesta yli, ja nyt syytän raskaushormoneja tosta romahduksesta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen "haaveillut" äitiyspakkauksesta jo kauan ennen kuin edes olin raskaana :D Muistan kun 9 vuotta nuorempi pikkuveljeni syntyi ja oli niin kiva äidin kanssa penkoa sitä pakkausta silloin, hih. Se on kyllä tosi harmillista, miten kiittämättömiä ihmiset osaa välillä olla :/ Sekä äitiyspakkaus että raha on molemmat mun mielestä todella suuria apuja perheille, ja on hyvä että niistä voi valita sen kumpi itselle tuntuu paremmalta vaihtoehdolta.

   Voin kyllä hyvin ymmärtää tuon äitiyspakkaukseen liittyvän romahduksen! Harmi, ettei sitä ulkosuomalaisena saa :/

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.