Kirppislöydöt vauvalle

Olen varmasti siinä mielessä tyypillinen ensiodottaja, että mielestäni maailmassa ei melkein voi olla mitään suloisempaa, kuin pienet pienet ihanat vauvanvaatteet. Joudun nykyään kiertämään tarkoituksella kauppojen lastenvaateosastot kaukaa, sillä niitä pikkuruisia potkuasuja ja sukkia hypistellessä järki ei paljoa päätä pakota, vaan voisin hamstrata meidän babylle suurin piirtein kaiken. Pakko nyt kuitenkin heti perään kertoa, että tämän raskauden aikana olen kylläkin ostanut uusia vauvanvaatteita kaupasta vain pari kertaa, muuten kaikki meidän tähän astiset vaatteet on saatu joko lahjoina (erityisesti isovanhemmilta) tai sitten olemme ostaneet ne kirpputoreilta. 
Viime viikolla käväisin Lindexissä ihan muissa asioissa. Olin pahaa-aavistamattomana poistumassa liikkeestä lastenvaateosaston kautta koska se rehellisesti sanottuna oli ainoa tie ulos, mutta laput olivat unohtuneet silmiltä ja niinpä kiikutin kassalle kaksi bodya, yhden paidan ja yhdet housut, joiden yhteissummaksi myyjä kassalla ilmoitti 40 euroa! No, vaatteet olivat kyllä ihan megasöpöjä, mutta en voi väittää, etteikö moisen summan maksaminen muutamasta kuitenkin pian pieneksi jäävästä vauvanvaatteesta tuntuisi aika liioitellulta. Siispä seuraavaksi siirryn taas takaisin niihin kirpputoreihin... Minua ei sinänsä haittaa maksaa laadusta ja kivannäköisistä vaatteista, mutta pointti lähinnä on se, että ne kuitenkin jäävät nopeasti vauvalle pieniksi. Siksi niiden ostaminen käytettyinä tuntuu vain paljon järkevämmältä ratkaisulta. Samalla on mukava tietää, että niistä ostamistani vaatteista joku perhe saa jokusen kolikon itselleen.
Tähän mennessä olen tehnyt kirppiksiltä löytöjä aika maltillisesti. Meillä ei ole mikään huutava pula vauvanvaatteista, sillä kuten sanottu, erityisesti isovanhemmat ovat niitä mielellään tulevalle babylle jo hankkineet. En siis kahmi kirppiksiltä mukaani kaikkea kivaa, vaan ainoastaan sellaisia vaatteita, jotka ovat hyvässä kunnossa ja joista ihan todella pidän. Onneksi vauvanvaatteet kirppiksillä on useimmiten asianmukaisesti hinnoiteltuja, eikä muutaman euron pulittaminen hyvistä vaatteista tunnu lainkaan pahalta. 
Ajattelinkin nyt aina silloin tällöin esitellä täällä blogissakin tekemiäni löytöjä! Onhan nämä minivaatteet niin söpöjäkin, että itse ainakin voisin tuijotella niitä babya odotellessa loputtomiin... Ehkäpä innostun myöhemmin esittelemään myös niitä uusina hankittuja sekä lahjaksi saatuja juttuja, mutta tässä nyt ensimmäinen kirppissatsi. :)


Vasemmanpuoleiset potkarit: 1e, Kirpputori Kodin Kakkonen, Tampere
Oikeanpuoleiset potkarit: 3e, Radiokirppis, Tampere 

Nuo oikealla olevat potkarit ovat ensimmäinen vauvanvaate, jonka olen kirppikseltä ostanut, vasemmanpuoleiset taas on aika tuore löytö viimeisimmältä Tampereen reissultamme. En vain voi vastustaa mitään, missä on pupuja... Tuo Tampereen melko uusi kirpputori Kodin Kakkonen oli todella positiivinen löytö itselleni, siellä oli vaikka mitä kivaa (vauvanvaatteista huonekaluihin) ja hinnat todella kohdillaan. Siellä tulee siis varmasti vierailtua useamminkin! 


Setti: 2e, Kirpputori Kodin Kakkonen, Tampere

Puputeema jatkuu tässäkin setissä...


Body: 1e, Kirpputori Haikara, Helsinki
Hattu: 0,50e, Kirpputori Haikara, Helsinki

Ihan tässä meidän lähellä Malminkartanossa on nyt noin vuoden verran ollut lastenvaatekirppis, jossa käväisin ensimmäistä kertaa vasta muutama viikko sitten. Sieltä löytyikin vaikka mitä kivaa, mutta löytöjä piti ennen maksamista hieman karsia, koska maksuvälineenä kävikin vain käteinen, jota ei tietenkään silloin ollut paljoakaan mukana. Nämä kaksi on mielestäni aivan valloittavia, ja ehkä on havaittavissa, että itse tykkään kaikista mahdollisimman söpöistä vauvanvaatteista. Hillitymmin ehtii pukeutua sitten myöhemminkin. :-)


Paita: 2e, Kirpputori Haikara, Helsinki
Housut: 1e, Kirpputori Haikara, Helsinki

Samaiselta reissulta tarttui mukaan vielä nämä kaksi. En kestä tuota paitaa!


Haalarit: 1,5e Lielahden kierrätyskeskus, Tampere
Paita: 2,5e Lielahden kierrätyskeskus, Tampere
Housut: 1e Lielahden kierrätyskeskus, Tampere

Olen koittanut (varsinkin alkuvaiheessa) ostaa vauvalle mieluiten mahdollisimman sukupuolineutraaleja vaatteita, mutta tämä setti on kyllä selvästi enemmän poikamainen. :-) Nuo pienet haalarit ovat mielestäni jotain maailman söpöintä, ja pupuasioiden lisäksi toinen heikkouteni taitaa olla raidat. Hyväkuntoinen Marimekon paita oli mukava yllärilöytö, tosin tällä hetkellä muiden minivaatteiden rinnalla se näyttää vielä ihan kamalan isolta!
Tällaisia kirppislöytöjä on siis toistaiseksi tehty! Seuraavaksi ostoslistalla on kietaisumalliset bodyt, joita en alkuvaiheessa ole juurikaan tajunnut ostaa. Nyttemmin asiaan hieman enemmän perehtyneenä olen ymmärtänyt, että ne taitavat olla pienen vauvan kanssa käytännöllisempiä kuin "tavalliset" bodyt, joten nyt sitten täytyy alkaa metsästämään enemmän sellaisia. Mites muut äidit ja odottajat, suositteko uusia vai kierrätettyjä vauvanvaatteita?

xoxo Nelli

4 kommenttia

  1. Uusia lukija tässä hei! Onnea odotukseen, iiiihania vaatteita! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania vaatteita! Itse en ole vielä oikein uskaltanut shoppailla vauvalle, kun raskaus on vasta niin alussa... Vaikka pipon olen jo virkannut ja neulotut pöksyt ja nuttukin on jo tulossa :) Mutta kirppareille suuntaan kohta minäkin!

    VastaaPoista
  3. Itsekin odotin kyllä sinne "turvallisemmalle" 12-viikolle ennen kuin uskalsin mitään vauvalle ostaa, mutta nyt sitten ehkä jo senkin edestä :'D Ihanaa kun osaat tehdä itsekin vauvalle vaatteita! Mulla tuollaiset kädentaidot on haave vain, mutta onneksi tulevalta mummilta ne sujuu. ;)

    VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.