Kevätmessuilla + saikkuviikon kuulumisia

Tämä sairauslomaviikko on tuntunut niiiiin pitkältä. Sen olen viettänyt pääasiassa sängyssä vaakatasossa, lämmin vehnätyyny alaselän jomotusta helpottamassa. Tehnyt toki päivittäin rauhallisia kävelylenkkejä koiran kanssa, mutta siihenpä ne viikon aktiviteetit ovatkin oikeastaan jääneet. Onneksi on Greyn anatomia ja paljon lukemista! Kamilkin on ollut tämän viikon paljon poissa kotoa töiden takia, joten pitkäksi on aika käynyt. Kummasti sitä yhtäkkiä tekisi mieli siivota ja aloittaa kaikenlaisia muita projekteja, joita ei ihan sängystä käsin kuitenkaan pysty tekemään... Mutta vaikka selkäkipujen suhteen ei olla menty parempaan päin, niin positiivista on kuitenkin se, että supistukset onneksi ovat helpottaneet tässä lepäillessä. 

Koska huomenna on tällä erää viimeinen saikkupäivä, päätin tänään hieman kokeilla miten selkä kestää jos lähtisi vähän enemmän liikkeelle täältä sängynpohjalta. Voitin Pastellipisaroita-blogin arvonnasta kaksi lippua Kevätmessuille, jotka tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin. Aluksi epäilin, pääsisinkö messuille ollenkaan, mutta tosiaan nyt viikon lepäilyn jälkeen päätin uskaltautua matkaan. Oli kyllä ihana pistää kulahtaneiden kotivaatteiden sijaan päälle mekko ja päästä hieman ihmisten ilmoille! Selkä ei kyllä reissusta tykännyt yhtä paljon kuin mieli, vaan reilun tunnin kiertelyn jälkeen olo alkoi käydä niin sietämättömäksi, että kotiin oli suunnattava. Ja huomenna sitten uudestaan lääkärin vastaanotolle keskustelemaan tästä tilanteesta... Mutta tämän postauksen tarkoitus ei ollut ainoastaan valittaa omista vaivoistani, joten nyt niihin messutunnelmiin!

Kevätmessujen ohjelmassa oli viisi eri osastoa: Kevätpuutarha, OmaKoti, OmaMökki, Sisusta! sekä Lähiruoka&luomu. Näistä meitä tällä hetkellä lähinnä kiinnosti nuo kaksi viimeistä teemaa, ja oman jaksamiseni puolesta olikin ihan hyvä juttu, että ne olivat myös messujen kaksi pienintä aluetta. Jaksoipahan ainakin hyvin kierrellä ja tutustua kunnolla näiden alueiden tarjontaan. Meillä ei ollut etukäteen mielessä mitään erityistä, mitä messuilta oltaisiin lähdetty hakemaan, mutta sisustus-osastoa tietenkin kierreltiin uusi koti silmällä pitäen, jos sinne vaikka jotain kivaa löytyisi.Lähiruoka&luomu - osastolla oli niin paljon vilskettä, että kuvaamiset jäivät vähemmälle, mutta kaikkea herkkua siellä kyllä oli tarjolla! Maisteltiin muun muassa herkullisia juustoja ja hilloja, lounaaksi valittiin lörtsyt, kun Kamil ei ollut niistä ennen kuullutkaan. Enkä kyllä itsekään ihan heti muista, milloin olisin sellaista viimeksi syönyt. Lohi- ja mustikkatäytteiset lörtsyt maistuivat kuitenkin kummallekin koemaistajalle oikein hyvin! Hieman harmittaa, että ennen kotiinlähtöä unohdimme ostaa mukaan luomumüslejä ja -puuroja, me kun kuulumme kumpaisenkin tuoteryhmän varsinaisiin suurkuluttajiin...
Sisustuspuolen antiin petyin vähän. Olin kyllä etukäteen katsonut, että osasto olisi pieni, mutta en arvannut että aivan niin pieni kuitenkaan! Ajattelin saavani kivoja sisustusvinkkejä tulevaan kotiin, mutta mitään sen kummempaa ei kyllä ständeiltä mieleen jäänyt. Näiden messujen pääpaino olikin selkesästi siellä omakoti- ja mökkiasumisessa, ja valitettavasti me emme ainakaan vielä niiden kohderyhmään kuulu. Mutta sentään ihan tyhjin käsin ei messuilta jouduttu poistumaan, sillä vauvanhuoneeseen löytyi Alnilamin tähtipuodista söpö pieni kuumailmapallo. Minulla on visio tehdä vauvan pinnasängyn yläpuolelle itse jonkinlainen mobile, ja tämä kuumailmapallo voisi sopia siihen aika hyvin. 
Saa nähdä miten projektini tulee sujumaan, mutta pallo joka tapauksessa löytää aivan varmasti paikkansa jostain päin vauvanhuonetta! Sisustusosastolla oli hieman yllättäen myös Vilan ständi, jossa kaikki vaatteet myytiin puolella hinnalla, ja sieltä nappasin itselleni mukaan yhden mekkosen. Alkaa nimittäin olla yhä vain vaikeampaa löytää omasta vaatekaapista enää mitään mukavaa päällepantavaa... Eli muutama pieni messulöytö kuitenkin tuli tehtyä! Ei ehkä ihan sellaisia, mitä etukäteen olisin arvannut, mutta varsin mieluisia juttuja kuitenkin!Vinkkinä muuten, että Alnilamin liike löytyy myös Helsingistä Lönnrotinkadulta, ja siellä on myynnissä esimerkiksi hauskoja raaputettavia maailmankarttoja (josta siis voi raaputtaa erivärisiksi kaikki ne maat, joissa on käynyt) ja monenlaista muuta kivaa, jos karttapallot ja tähtitaivas kiinnostavat! 

xoxo Nelli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kochanie • Theme by Maira G.