Inspiraatio: Vauvan huone

Olimme eilen katsomassa yhtä asuntoa Tampereella. Olen oikeastaan muuttopäätöksestämme lähtien suhtautunut asunnonhakuun aika rennosti, mutta nyt tässä viime aikoina olen huomannut alkaneeni vähän jo stressaamaankin asiasta, kun ei ole ollut lainkaan tietoa muuttopäivästä eikä oikein mistään muustakaan. Asuntoja on tällä hetkellä kyllä paljonkin tarjolla, mutta meillä on aika tarkat kriteerit erityisesti sijainnin suhteen, ja tietenkin vuokran suuruudellekin on asetettu tietty katto, joten kyllähän sen oikean löytämisessä omat haasteensa on. Tämän eilisen asunnon suhteen meillä oli aika kovat odotukset ja jännitys sitä katsomaan mennessä suuri, mutta lopulta se osoittautuikin aika lailla juuri sellaiseksi, kuin mitä olimme toivoneetkin! Meillä on nyt keskiviikkoon asti aikaa miettiä mitä teemme asunnon suhteen, mutta kyllä musta nyt vähän siltä tuntuu, että sinne me muutetaan. Jotenkin nyt on tosi onnellinen ja huojentunutt olo! Näillä näkymin pääsisimme muuttamaan uuteen kotiin toukokuussa, jos nyt siis päätämme ottaa tuon asunnon.
Nyt kun asuntoasia alkaa olla selvillä, niin onkin hyvä hetki alkaa miettiä jo hieman tulevan vauvanhuoneen sisustusta. Olenkin selaillut esimerkiksi Pinterestia viime aikoina ahkerasti ja löytänyt sieltä vaikka mitä ihania ideoita vauvanhuonetta varten. Minulla ei ole vielä tähän asti juurikaan ollut sellaista pesänrakennusviettiä niin kuin odottavilla äideillä monesti sanotaan olevan, koska olen koko ajan tiennyt että emme tule asumaan nykyisessä kodissamme enää silloin kuin baby syntyy. Mutta nyt se on sitten vihdoin iskenyt ihan toden teolla enkä malttaisi enää odottaa että pääsisin oikeasti sisustamaan pikkumiehen huonetta! 
Vielä emme ole tehneet mitään konkreettisia hankintoja vauvanhuoneeseen, koska tuntuisi turhalta tuoda lisää tavaraa enää tänne Helsingin asuntoon, kun kuitenkin muuttoon on enää alle kaksi kuukautta. Mutta onneksi haaveilla ja suunnitella voi jo etukäteen! Tässä palasia inspiraatiokuvista, joita olen Pinterestiini keräillyt.
Yleisesti ottaen mielestäni vauvanhuoneen sisustus saa olla leikkisä, mutta värimaailma melko hillitty ja neutraali. Tällä hetkellä silmääni miellyttää erityisesti valkoisen, harmaan ja ruskean yhdistelmä jollakin tehostevärillä maustettuna. Ihan sellaista perinteistä vaaleansinistä en ehkä pojan huoneeseen valitsisisi, mutta esimerkiksi joku kiva turkoosin tai mintunvihreän sävy voisi toimia kivasti. Yleisilme huoneessa saisi kuitenkin olla sellainen seesteinen ja pehmoinen, eikä mikään kovin räikeä.

Muutamia muita elementtejä, joita vauvanhuoneesta saisi aivan varmasti löytyä, on ainakin jonkinlainen nojatuoli, jossa vanhemmat voivat istua vauvaa nukuttaessaan, ja pörröinen matto lattialla. Alunperin vauvanhuoneen tuoliksi mietimme tätä Vitran keinutuolia, mutta sitten muistin, että käsistään taitava isoisäni on aikoinaan tehnyt minulle keinutuolin. Se ei meidän nykyiseen asuntoon ole mahtunut, mutta isäni on pitänyt sitä minulle jemmassa sopivaa tilaisuutta varten, ja nyt on ehkä vihdoin korkea aika kotiuttaa tuo tuoli meille. 

Tietysti vauvanhuoneesta täytyy löytyä myös pinnasänky, vaikka aluksi pikkuinen taitaakin nukkua meidän huoneessa. Stokken Sleepi-sänky on tosi ihana, mutta luultavasti päädymme kuitenkin ostamaan pinniksen Ikeasta. Mielessä on ollut tämä Gulliver, jossa pohja on säädettävissä kahdelle eri korkeustasolle ja lisäksi toisen laidan voi irrottaa kun lapsi on jo isompi.

Aluksi mietimme myös hoitopöydän hankkimista, mutta nyt olemme tulleet siihen tulokseen, että jonkinlainen hoitotaso, jonka saa esimerkiksi laitettua pinnasängyn päälle, on varmaan ihan riittävä. Hoitopöydän sijaan hankintalistalla onkin sitten lipasto, jossa voi säilyttää vauvan vaatteita ja muita juttuja. 

Vauvanhuone ei tietenkään saa olla liian kliinisen näköinen eikä nyt kodin muutenkaan tarvitse mielestäni näyttää siltä kuin se olisi suoraan jostain sisustuslehdestä. Kodissa saa näkyä elämä ja sen asukkaiden persoonat! Meidänkin vauvalle on jo kertynyt jonkin verran leluja, vaikkei se niillä tietenkään vielä pitkään aikaan osaakaan leikkiä, mutta kasvamista odotellessa ne voivatkin toimia sisustuselementteinä, jottei huone nyt aivan tyhjältä näytä. Vauvanhuoneeseen haluaisin hankkia myös ainakin Ikean keinuhirven sekä Brion kävelyvaunun, vaikka niitäkään vauva ei ihan heti oikeasti tarvitse. Lisäksi olen ajatellut maalata itse muutaman taulun vauvanhuoneeseen, kunhan vain lomani sitten toukokuussa alkaa ja on enemmän aikaa keskittyä tällaisiin itsensä toteuttamis - juttuihin. 
Tällaisia sisustushaaveita mielessä tällä hetkellä! Miellyttääkö kuvat teidän silmiänne vai onko oma maku ihan päinvastainen? Hauska nähdä, miten paljon omakin mieli ehtii vielä tässä muuttua ennen babyn tuloa - tuleeko vauvanhuone näyttämään yhtään siltä kuin näissä kuvissa vai onko lopputulos jotain ihan muuta... :-) 
xoxo Nelli

12 kommenttia

 1. Mahtavan näköisiä kuvia! Olen samaa mieltä, että liian räikeä ei ole kiva... Mutta toki makunsa kullakin, joku tyykkää yltiöpinkistä ja saa tykätäkin :). Pienillä sisustusjutuilla saa nopeasti ja helposti (ja halvalla!!) vaihdettua huoneen ilmettä, ei tarvitse aina olla maalaamassa tai tapetoimassa uudelleen kun kaipaa vaihtelua.

  Vuokralle olette muuttamassa? Saatteko maalata/ laittaa tapettia?

  VastaaPoista
 2. Juu ihan totta, makunsa kullakin! Tällä hetkellä miellyttää itseäni tällainen värimaailma, mutta voi hyvin ollakin että jos olisi tyttö tulossa niin sisustushaaveet olisivat paaaaaaljon vaaleanpunaisempia :D sattuu olemaan lempivärini muutenkin....

  Vuokralle ollaan muuttamassa eikä ilmeisesti saada maalata, mutta seinät on valkoiset mikä sopii kyllä meille hyvin. Muilla sisustusjutuilla sitten ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on hyvä, voi yhdistää mitä tahansa! Joko olette päättäneet, että otatteko asunnon? :)

   Poista
  2. Niinpä :)

   Eilen laitoin juuri viestiä, että asunto otetaan! Ihanaa kun on nyt muuttopäiväkin tiedossa, enää ei malttaisi odottaa :)

   Poista
  3. Koskas tämä H-hetki eli muuttopäivä sitten on? :)

   Poista
  4. 1.5. virallisesti mutta koska toimisto ei ole vappupäivänä auki niin lupasivat avaimet vähän etukäteen :) veikkaisin että silloin vappuviikonloppuna me sitten muutetaan, tuskin aikaisemmin kuitenkaan vaikka avaimet olisikin jo pari päivää aiemmin.

   Poista
 3. Sulla on tosi kivan oloinen blogi! Tsemppiä odotukseen! :)

  http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/2015/03/lumihiutaleiden-tayteiset-1-vuotis.html?m=0

  VastaaPoista
 4. Hih, ihan samantyyppistä mulla Pinterestissä ja ainakin yks sama kuvakin :)
  http://mutsie.bellablogit.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, hauskaa! Sormet kyllä jo syyhyää päästä sisustamaan vauvanhuonetta :)

   Poista
 5. Ihania ideoita! Meillekin tulee heinäkuussa poitsu ja esikoinen ja täälläkin suunnitellaan innolla vauvan huonetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelu on ihanaa mutta voi kun pääsis jo oikeasti sisustamaan :D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.