Ensimmäinen erävoitto raskaudelle


Ei mennyt kauaakaan edellisen entryn julkaisemisesta, kun jo löysin itseni työterveyslääkärin vastaanotolta valittamassa oloani. Viidentoista minuutin kuluttua astelin ulos seitsemän päivän sairauslomatodistus kourassa. Lepää kunnolla mutta älä pelkästään jämähdä sänkyyn, kuului lääkärin määräys ja tässä sitä nyt sitten ihmetellään, että miten saisi ajan parhaiten kulumaan. Näin pitkällä sairauslomalla en ole ollut naismuistiin - jos koskaan. Minulla ei yleensä ole mitään ongelmia laiskotella luvan kanssa silloin kun on oikeasti loma, mutta sairauslomalla ollessa tuntuu ettei osaa olla oikein mitenkään päin. Nyt pitäisi osata olla nimenomaan rauhassa, vaakatasossa. Alaselkä on siis lauantaista lähtien ollut niin kipeä, että seisominen ja normaalissa istuma-asennossa oleminen aivan lyhyitä pätkiä lukuunottamatta on täyttä tuskaa, kyljellään maatessa tai puoli-istuvassa asennossa röhnöttäessä helpottaa. Lisäksi lääkäri vahvisti harjoitussupistuksiksi epäilemäni tuntemukset oikeiksi. Lepo on onneksi auttanut niihinkin. 


Sunnuntaina ostamani vehnätyyny on osoittautunut myös korvaamattomaksi kaveriksi jo näin muutaman päivän lyhyen, mutta sitäkin intensiivisemmän kokeilujakson aikana. En ehtinyt tehdä taustatutkimusta vehnä- ja kauratyynyjen eroista, ja koska tuo oli meidän läheisessä Life-myymälässä ainoa yksilö, niin nappasin sen vain mukaani kun en jaksanut lähteä kiertelemään mihinkään muualle. Tyyny tuoksuu ihanasti puurolta kun sen lämmittää mikrossa, ja erityisesti tuntuu aivan taivaallisen ihanalta, kun se asettelee kipeälle alaselälle. Ihan hyvin kulutetut reilut 20 euroa siis. Pitäisiköhän seuraavaksi sijoittaa vihdoin siihen tukivyöhön?

Tätä merkintää kirjoittaessa kello on kaksi iltapäivällä. Ensimmäinen saikkupäivä on toistaiseksi kulunut lempeästi näin:

♥ Herään pirteänä kello 7.30 - luonnollisesti silloin kun saisi luvan kanssa nukkuakin ja viipyillä sängyssä pitkään niin ei nukutakaan ollenkaan. Tavallisesti olen aamu-uninen ja omaan muutenkin hyvät unenlahjat. Nyt kuitenkin kotona töihin lähtöä hääräilevä puoliso saa omatkin silmäni hitaasti aukeamaan ja yhtäkkiä olenkin jo aivan hereillä enkä nukahda enää uudelleen uudelleen. Tätä tapahtuu muutenkin nykyään usein, harvemmin nukun enää kahdeksaa pidempään.

♥ Lakkaan varpaankynteni vaaleanpunaisiksi ja ilahdun jääkaapista löytyvistä mansikoista. Aamupalaksi sekoitan smoothien, johon marjojen lisäksi tulee porkkanaa, banaania ja päärynää. Lämmitän vehnätyynyn ja palaan sänkyyn aamupalan kanssa lukemaan lehtiä, joita hädin tuskin olen tässä kuussa vielä kerennyt vilkaisemaankaan. Rakastan uusimman Vauva-lehden kansikuvaa, se saa minut aina hymyilemään.

♥  Lehtiä luettuani katson vielä muutaman jakson Greyn anatomiaa sängyssä makoillen ja vauvan potkuja tunnustellen. Pikkuinen on hereillä ja antaa kuulua itsestään. Sitten käyn suihkussa ja teen vihdoin sen, minkä kanssa olen viivytellyt viimeiset kolme vuotta: soitan hammaslääkäriin ja saankin ajan suuhygienistille jo heti huomiseksi. Hurraa yliopiston terveydenhuolto!

♥  Koska terrierikin on jo herännyt aamu-uniltaan ja lääkäri käski myös liikkumaan vähän, lähden koiran kanssa ulos. Aurinko paistaa ja vaikka lämpöasteita on vain seitsemän, tuntuu että päällä on kuitenkin ihan liikaa. Heittelen koiralle keppiä puistossa ja teemme sitten vielä matkaltaan melko lyhyen, mutta kestoltaan sitäkin pidemmän lenkin. Köpöttelen menemään sellaista vauhtia, että meidät ohittavat mummotkin tuntuvat itseeni verrattuina pikajuoksijoilta. Mutta mikäs kiire meillä on auringosta nauttiessa. En uskalla kävellä kovin nopeasti, koska silloin supistukset yleensä alkavat heti.

♥  Tulemme kotiin, minä lämmitän itselleni lounasta ja luen Kela-Kertun facebook-sivuilta ilouutisen, jonka mukaan ensimmäiset vuoden 2015 äitiyspakkaukset lähtevät vihdoin tänään postiin! Olen pantannut oman äitiyspakkaushakemukseni lähettämisen kanssa siinä toivossa, että saisin itsekin tuon uuden pakkauksen. Olisihan tässä ollut vielä kuukausi aikaa, mutta kivaa että nyt ei tarvitse enää "jännittää" asian suhteen.


Mitähän sitä sitten keksisi loppupäiväksi - ja koko loppuviikoksi? Nyt olisi hyvä hetki heitellä myös postaustoiveita tai -ehdotuksia, jos sellaisia jollakulla sattuisi olemaan!

xoxo Nelli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kochanie • Theme by Maira G.